Forum

Notifications
Clear all

STA2k14 adventures

Page 2 / 2
Roebar
(@roebar)
Member

Datum: 3-08-2020

Locatie: Port Olisar

STA2k14 Members: Roebar

Adventure: Hogere sferen

 

Het was weer een tijd geleden dat Roebar met de Caterpillar heeft rondgevlogen.
Het schip met 576 SCU cargo capaciteit is een sitting duck voor piraten en griefers dus het risico is groot dat de het schip en de lading de eindbestemming niet halen.
Omdat er nog geen cargo insurance beschikbaar is, is een trade run met een volle cargo hold toch wel een risico.

Dankzij een tip van Lantaarntje toch de stoute schoenen aangetrokken en op Port Olisar de Caterpillar uit de hangaar gehaald.

Om weer een beetje gevoel te krijgen om met een joekel van een schip van bijna 112 meter lang te vliegen een paar kratjes Agricultural supplies gekocht en naar Celling gevlogen. Terra Mills Hydrofarm heeft altijd behoefte aan Agri Supplies. Maar dat was niet te reden om ze met een bezoekje te vereren.

Het enige landing pad was precies groot genoeg voor 1 Caterpillar.
Binnen snel de supplies verkocht met een niet noemenswaardige winst.
Ietwat gretig drukte Roebar op de Buy knop van de trading terminal.
Gelukkig er was nog voorraad.
De Terra Mills distilled spirits zijn in het hele Stanton system een begrip. Ongeëvenaard zacht maar met een serieuze bite en een nog serieuzer percentage alcohol. Top op een duizendste procent net niet verboden.
Het is als of er een engeltje over je tong piest is een welbekende uitspraak over de Terra Mills spirits (maar niet bekend of dat een opmerking voor of na een paar shotjes is)

Helaas was er niet heel veel voorraad. nog geen 140 SCU. Roebar nam de gok en kocht voor 35.000 aUEC de hele voorraad op.
De Caterpillar maar een fractie gevuld maar met cargo waarbij iedereen je graag ziet komen.

De vracht was snel ingeladen dus binnen no-time opgestegen en de koers naar Port Olisar ingeplot.

Op Port Olisar werd Roebar vrolijk onthaald. Het nieuws was hem snel voorbij gegaan. Dat kan ook gevaarlijk zijn.
Helaas voor Roebar was het niet mogelijk om in één keer de hele lading te verkopen. Tegenwoordig zijn de bezoekers van PO op de gezonde toer en kopen ze voornamelijk flesjes Terra water.

Met nog 77 SCU cargo bestudeerde Roebar de Fleetyard trader.
Loveridge Mineral Reserve op Lyria had een verzoek voor Distilled Spirits uit staan.
Het is een pokke eind vliegen vanaf PO maar Roebar wou van de cargo af dus op naar Arccorp.

De vlucht naar de maan van Arccorp ging vlotjes zonder gedonder onderweg.
Ook de landing, de verkoop en het uitladen ging zonder problemen.

Met een paar flesjes uit het laatste kratje vloog Roebar in zijn Caterpillar door naar Wala.
In de middle of nowhere landen om even te genieten van de zonsondergang op de winterse maan met een shotje in zijn hand.

Na een paar slokken werd hij ruw verstoord uit zijn gemijmer door de comlink.
Het beeld van het scherm vulde zich met de nieuwe haardracht van Lantaarntje.
Hij had een leuke klus gevonden en vroeg wie er zin had om mee te gaan.
Abib kwam ook in de lucht en had daar ook wel oren na.

Tijd voor een nieuw STA snabbeltje.

Roebar out

 

 

ReplyQuote
Topic starter Posted : 03/08/2020 9:33 pm
Leto reacted
Lantern
(@lantern)
Illustrious Member Admin

Leuk 🙂

ReplyQuote
Posted : 04/08/2020 12:39 am
Leto
 Leto
(@leto-the-mandorine)
Illustrious Member
Posted by: @roebar

De Terra Mills distilled spirits zijn in het hele Stanton system een begrip. Ongeëvenaard zacht maar met een serieuze bite en een nog serieuzer percentage alcohol. Top op een duizendste procent net niet verboden.
Het is als of er een engeltje over je tong piest is een welbekende uitspraak over de Terra Mills spirits (maar niet bekend of dat een opmerking voor of na een paar shotjes is)

😜

The Mandorine

ReplyQuote
Posted : 04/08/2020 1:28 pm
Roebar
(@roebar)
Member

Nut en Noodzaak

De Intergalactic Aerospace Expo 2952.

Roebar liep op dag 4 van de expo wat vermoeid door de Apex hal van de Expo. Er zou een aankondiging zijn van een nieuw Anvil Aerospace schip.
In de hoofdhal stonden 3 roodgekleurde Pices shepen. Vreemde kleur voor een mini explorer ship dacht hij nog toen hij er met een grote boog omheen liep op weg naar de Carrack. Dat is pas een schip dacht Roebar. Vooral de Captains Cabin sprak hem aan. Helaas ver boven budget.

De dagen er na bleef Roebar geïntrigeerd door dat kleine rode scheepje dat als een soort nietige mier voor de kolossale Carrack stond te pronken in de Apex hal. Inmiddels wist hij dat het om een nieuwe Pisces variant ging gericht op medische ondersteuning in oorlogs- en rampgebieden.
Snel het gebied binnen, gewonde ophalen en snel weer naar buiten.
'Dat is best wel handig' dacht Roebar. 'Vooral voor het STA2k14 kanonnenvoer tijdens de bunkermissies' 

Roebar liep door zijn hangars en bleef staan bij zijn fonkel witte Origin Jumpworks 300i.
Een luxe BMW met vleugels met als extra een bar en een bed maar met nog maar zeer weinig vlieguren op de teller. Roebar gebruikte de 300i om snel van A naar B te reizen maar gebruikte het schip vrijwel nooit waarvoor het bedoeld was. Een beetje toeren en genieten van de sterren die zich van onder het panorama dak goed lieten bekijken.
'Wat als ik nu eens luxe en status omruil voor nut en noodzaak?'

Met die gedachte en met grenzeloze loyaliteit aan de STA2k14 organization toog Roebar de volgende dag naar de Anvil Aerospace shop in New Babbage.
De inruil deal was snel rond. De sleutels in het Xiphopod floatable houdertje werden ingeleverd en daarvoor in plaats kreeg Roebar een sleutel aan een rood kruis en een enorme handleiding om het Medical console van het Tier 3 medical bed te kunnen bedienen. Als extraatje was de koelkast gevuld met onder andere medpens. Dat is weer eens wat anders dan een bar gevuld met flesjes Terra Mills.

Vanaf nu kan STA2k14 rekenen op dokter Roebar in zijn mini ambulance.
Een gekneusde vinger, een gekrenkt ego, diverse vleeswondjes en een uit de kom geschoten elleboog worden in een mum van tijd behandeld waarna je weer vol goede moed het gespuis uit de bunker kan jagen.

tatuu, tatuu, tatuu

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/18818-Anvil-C8R-Pisces

 

ReplyQuote
Topic starter Posted : 29/11/2022 5:12 pm
Abib, Leto and Lantern reacted
Lantern
(@lantern)
Illustrious Member Admin

Leuk verhaal en gefeliciteerd met je aankoop ! 

ReplyQuote
Posted : 01/12/2022 1:53 pm
Roebar reacted
Roebar
(@roebar)
Member

20221204

Easy Money?

Achterin een achteraf bar op Shallow Frontier Station zaten de 4 vrienden in gesprek over de plannen voor de nabije toekomst.
Leto was er niet bij. Het snabbeltje van de vorige dag was een latertje te geworden dus hij ging vroeg naar bed.
Lantaarntje had via, via iets vernomen over een lucratief handeltje en probeerde de 3 overige STA2k14 leden te overtuigen om daar eens serieus naar te kijken. "Easy money" zie hij met een dubbel tong door het derde lokale drankje. Lang geen Terra Mills spirit maar de uitwerking kwam wel in de buurt.
De overige 3 gasten aan het tafeltje, nippend aan hetzelfde drankje, werden er een beetje overmoedig van en binnen een mum van tijd werden er plannen gesmeed.
STA2k14 ging zich inlaten met de louche handel in drugs. Iedereen deed het in Stanton, dus waarom STA2k14 niet.

"Dus we vertrekken ieder in zijn eigen schip vanaf Shallow Frontier naar Outpost 54 op Microtech. Daar laden we de pallets in en dan snel door naar de maan Euterpe. Ik heb contact opgenomen met Pierre Devlin van Devlin's Scrap & Salvage. Ze verwachten ons vanavond al. Makkelijker en sneller kan niet", vertelde de enthousiaste Lantaarntje.

Omdat het maar over een paar pallets per schip ging, koos Roebar voor zijn nieuwe Cutter. Achteraf gezien, niet zo'n goede keus.
Lantaarntje liep naar zijn Mustang en Hykaru nam het zekere voor het onzeker en koos een tijdelijk schip dat hij mocht proef vliegen, de Nomad.
Abib had weinig keus en liep naar de hangaar met zijn Freelancer. Achteraf gezien een hele goede keus.

De route naar Outpost was snel ingevoerd en de 4 vrienden gingen op weg.
Lantaarntje en Hykaru hadden er zin in en waren in No-time op locatie. Makkelijk voor Abib en Roebar die alleen nog maar de locatie van 1 van hen hoefden in te voeren.
Het was een kleine Outpost. Eén gebouw en 1 trading terminal. Lantaarntje nam het voortouw en kocht de gehele voorraad van 3 SCU Neon op.
Roebar koost voor 3 SCU Widow en Hykuru maakte de dealer los van alle E'tam. Ook 3 SCU.
Er bleef alleen nog de goedkopere Altruciatoxin voor Abib over. Dat kwam goed uit want er was 12 SCU voorraad. Goed dat hij zijn Freelancer had waar het goedje makkelijk in kon.

Op naar Euterpe.
Ook hier waren Hykaru en Lantaarntje het snelste. Abib en Roebar hoorde over de boordradio een enorm geruis en verraste kreten van de 2 vrienden die inmiddels al geland waren. "Zo wat een wind hier. Oppassen met landen straks".
Dat was waar ook. De maan Euterpe stond bekend om haar gigantisch stormen en snoeiharde wind.
De Scrap & Salvage yard was snel in zicht en goed herkenbaar aan de 4 enorme hijskranen die door de wind heen en weer bewogen.
Abib landde zijn Freelander in een vloeiende beweging. Roebar dacht slim te zijn en zette zijn Cutter vlak achter een berg schroot neer.
Maar helaas. Op het moment dat Roebar uit zijn cockpit stapte kreeg een enorme windvlaag vat op zijn lichte 1 persoons Cutter. Snel de laadklep openen, naar buiten springen en als een speer zijn pallets Widow verkopen, dacht hij. Maar het was al te laat. Als een veertje in de wind werd de Cutter weggeblazen en al tollend en rollend kwam het gebutste scheepje een kilometer verder tot stilstand. Voor Roebar het moment om uit zijn Cutter te springen voordat de wind er weer mee vandoor ging.
En dat gebeurde. Roebar lag op de grond bij te komen toen hij even later achter zich een doffe klap hoorde. Zijn Cutter was niet meer. En zijn 3 pallets Widow ook niet.

Ondertussen hadden de andere drie heren goede zaken gedaan. Alle drugs konden met een goede winst verkocht worden aan Pierre Devlin.

Vermoeid en met 1 stap vooruit om weer 2 stappen terug geblazen te worden ploeterde Roebar voort richting de scrap yard.
Het was bizar koud. Zijn flightsuit kon de kou niet voldoende tegenhouden en Roebar zag op zijn hud-display dat zijn lichaamstemperatuur langzaam maar zeker daalde.
"Euh, mannen. Ik heb nog zo'n 10 minuten voordat ik doodvries." piepte Roebar door zijn TS-intercom. "Kan iemand mij even ophalen?"
Abib was de reddende engel. Enkele ogenblikken later doemde de neus van de Freelancer boven Roebar op en hoorde hij over zijn TS de geruststellende woorden, "Ah, daar ben je".
De Freelancer had geen enkele moeite met de harde wind en landde vlak bij Roebar op een hellend vlak van een heuvel. Dankzij de lage zwaartekracht kon Roebar met een sprongetje de laadklep in. Al rillend drukte hij op de knop om de laadklep te sluiten en strompelde door het, inmiddels lege, laadruim richting de Cockpit.
"Heb je koffie?" vroeg Roebar toen Abib de deur naar de Cockpit opende. "Jazeker".
Het instant-hot blikje koffie werd met kleine teugjes leeggedronken. Roebar kwam weer op temperatuur en het verlies van de Cutter met inhoud was snel vergeten.

Een tijdje later zaten de 4 vrienden weer aan hetzelfde tafeltje in de bar in Shallow Frontier.
Het spannende avontuur was voor driekwart een succes. Als er een volgende keer komt, dan laten we Euterpe links liggen. Genoeg andere louche handelaren in Stanton die Easy Money teveel hebben.

 

ReplyQuote
Topic starter Posted : 05/12/2022 9:35 am
Lantern and Leto reacted
Lantern
(@lantern)
Illustrious Member Admin

Top Story !

ReplyQuote
Posted : 05/12/2022 5:28 pm
Abib
 Abib
(@abib)
Member

Geweldige verhalen! Keep’m coming! 🤣 

ReplyQuote
Posted : 05/12/2022 7:48 pm
Page 2 / 2