EA laat originele makers remasters van Command & Conquer-games maken

EA heeft aan de originele makers van Command & Conquer-games gevraagd om de 4k-remasters van de klassieke games op zich te nemen. Onder meer Tiberian Dawn en Red Alert krijgen een opnieuw gemaakte versie.

De uitbreidingspakketten Covert Ops, Counterstrike en Aftermath zijn bij de basisgames inbegrepen, zonder meerkosten, zegt EA. De ontwikkeling is in handen van Petroglyph Games, waar veel medewerkers werken die voorheen aan Command & Conquer-games hebben gewerkt bij Westwood. Bovendien zal Frank Klepacki net als bij de klassieke games de audio gaan verzorgen.

Lemon Sky Studios zal ook betrokken zijn bij de ontwikkeling, vanwege de specialisatie in het remasteren van klassieke games in 4k-resolutie. De ontwikkeling van de remasters is nog niet begonnen, zo zegt de game-uitgever. Daardoor is het nog onbekend wanneer de C&C-games zullen gaan uitkomen. EA zeivorige maand al dat er een remaster van het strategiespel zou komen, maar gaf toen geen details. De eerste Command & Conquer verscheen in 1995 van de hand van Westwood. EA kocht die studio in 1998 maar sloot Westwood in 2003.

C&C is niet de eerste game die een remake krijgt. Onder meer Age of Empires kreeg eerder een remaster en dat gaat ook gebeuren met Warcraft III.

Command & Conquer: 1995

Bron: Tweakers.net