Spelers pc-versie GTA Online klagen over onterechte bans

Spelers van de pc-versie van GTA Online klagen over het onterecht ontvangen van een ban. Zij worden dertig dagen geweerd uit het spel; misschien door een fout in het anticheatsysteem van Rockstar. De ontwikkelaar heeft nog niet op de klachten gereageerd.

Sinds vorige week worden de dertig dagen durende bans uitgedeeld. Hoeveel spelers precies zijn getroffen, is niet bekend, maar volgens een topic op de GTA Online-reddit is er een stijging te zien in het aantal mensen dat op reddit, sociale media en fora klaagt over het ontvangen van onterechte bans. Op het forum van Rockstar staat bijvoorbeeld een klacht van een nieuwe speler die een ban heeft gekregen.

Rockstar heeft vorige week een wijziging doorgevoerd aan het GTA Tunables-bestand, daarbij is een aanpassing gemaakt voor een nieuwe spelmodus en ook is er code veranderd die te maken heeft met een exploit die werd gebruikt voor het verkopen van auto’s. De reddit-gebruikers stellen dat deze wijziging vermoedelijk de oorzaak is van de bans.

De ontwikkelaar heeft nog niet gereageerd op de klachten en lijkt vragen van spelers daarover te negeren. Ook heeft Rockstar geen antwoord gegeven op vragen van gamewebsite Polygon. Zondag zou het GTA Tunables-bestand weer zijn aangepast, wat er mogelijk op duidt dat Rockstar op de hoogte is van het probleem en het probeert op te lossen.

Volgens GTA Online-spelers die met eigen aanpassingen kunnen zien welke spelers door Rockstar als ongeoorloofde Modder worden aangemerkt, heeft de aanpassing van zondag geen effect gehad. In de game zou het merendeel van de spelers worden aangemerkt als cheater.

De problemen lijken samen te vallen met de Southern San Andreas Super Sport Series-update, die Rockstar vorige week toevoegde aan de game. De update bevat de nieuwe modus Hotring Circuit en vijf nieuwe auto’s.

VB200

Bron: Tweakers.net