Star Citizen stapt over naar game-engine van Amazon

Star Citizen, PCCloud Imperium Games, de maker van Star Citizen, maakte het nieuws bekend op de website van de game. Het bedrijf bracht onlangs versie 2.6 van de game uit, waarin de verandering van de game-engine is geïntroduceerd. Aan de switch van CryEngine naar Lumberyard is al een jaar gewerkt, maar volgens de ontwikkelaar verliep de transitie verder vrij soepel. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat Lumberyard een fork is van CryEngine.

De verandering van game-engine brengt nog een aantal veranderingen met zich mee: zo is er integratie met Amazon Web Services, de clouddienst van het onlinewarenhuis. Ook moet het door de transitie gemakkelijker worden om de gamestreamingdienst Twitch te ondersteunen.

Ook heeft Roberts Space Industries in versie 2.6 van Star Citizen, die daarmee overigens nog steeds in het alpha-stadium verkeert, nieuwe content toegevoegd. Zo is er Star Marine, een first person shooter die beschikt over twee verschillende speelmodi. Ook zijn verscheidene, bestaande features in het spel opgepoetst.

bron: tweakers.net