Valve komt met app om Steam-games naar Android- en iOS-apparaten te streamen

Valve brengt over twee weken de Steam Link-app voor Android en iOS uit. De app maakt het mogelijk om games vanaf een pc met Steam te streamen naar mobiele apparaten of bijvoorbeeld een Apple TV.

De apparaten moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn als de pc waar Steam op staat en in het geval van draadloze netwerken moet het een 5GHz-netwerk zijn. Het is dus niet mogelijk om onderweg of op een andere locatie games te streamen.

Met de Steam Link-app wordt het mogelijk om games op Steam te streamen naar settopboxen zoals de Apple TV of de Nvidia Shield TV, of naar tv’s waarop Android-apps geïnstalleerd kunnen worden. Valve’s eigen fysieke Steam Link-kastje is dan niet meer nodig.

De app maakt het ook mogelijk om Steam-games naar smartphones en tablets te streamen. De app ondersteunt de Steam Controller op zowel Android als iOS. Ook is er ondersteuning voor andere controllers die door Apple zijn goedgekeurd.

Valve zegt in de aankondiging dat de Steam Link-app in de week van 21 mei uitkomt. De Android-versie zal aanvankelijk een bèta zijn. Later in de zomer komt Valve ook met de Steam Video-app. Die is bedoeld om video’s die op Steam staan te streamen naar Android- en iOS-apparaten. Bij de videoapp is het wel mogelijk om over mobiele verbindingen of andere wifinetwerken te streamen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/138463/valve-komt-met-app-om-steam-games-naar-android-en-ios-apparaten-te-streamen.html