Eve Online gaat free-to-play

 

Eve Online

De langlopende mmo Eve Online wordt vanaf november free-to-play. Dit dertien jaar nadat de game oorspronkelijk uitkwam.

Eve Online gaat gebruikmaken van een vergelijkbaar model als World of Warcraft. Spelers kunnen de game gratis spelen, maar krijgen wel wat restricties. In WoW kunnen spelers hun personage maar tot level 20 krijgen, in Eve Online kunnen spelers die niet betalen alleen trainen op de meestgebruikte schepen.

Nieuwe personages die gebruikmaken van de free-to-play optie worden ‘alpha clones’. Ondanks de limiet wat betreft schepen om op te trainen, kunnen spelers wel volledig het universum ontdekken en aan ruilhandel meedoen.

“We doen er alles aan om meer mensen onze spectaculaire sandbox te laten ontdekken”, aldus executive producer CCP Seagull. “Onderdeel van onze visie op de toekomst is dat Eve meer open komt te staan. Met door de manier waarop er wordt gecommuniceerd in Eve komt wel een bepaalde mate van kwetsbaarheid. Als we het verkeerd hadden aangepakt hadden de economie in de game of de servers het begeven. Onze hardware is verbeterd, de code is helder en we hebben een design gevonden waar we in geloven. Eve is hier klaar voor.”

Bron: gamer.nl