Lego Star Wars: The Force Awakens-game is in ontwikkeling

In de Xbox-store is een vermelding van Lego Star Wars: The Force Awakens verschenen. Ook staat er een uitgelekte trailer voor de verder nog onaangekondigde game op YouTube. Hiermee lijkt de komst van de nieuwe Star Wars Lego-game te zijn bevestigd.

De game is in ontwikkeling bij TT Games en wordt uitgegeven door Warner Bros. Interactive. In de Xbox Store wordt 28 juni 2016 genoemd en deze datum wordt in de uitgelekte trailer bevestigd. De trailer verscheen als een reclame bij een video van IGN en een gebruiker heeft hem opgenomen. Volgens de trailer komt het spel naar de Nintendo 3DS, Wii U, PlayStation Vita, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Het spel staat vooralsnog alleen op de Xbox One-pagina van de Xbox Store. Volgens de beschrijving van het spel is Lego Star Wars: The Force Awakens een actie-avonturengame die, natuurlijk, gebaseerd is op de nieuwe film. De speler kan in de rol kruipen van Rey, Finn, Poe, BB-8, Kylo Ren, Han Solo en anderen. In de game is er content waarmee het hiaat in het verhaal van Star Wars Episode VI: return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens wordt ingevuld.

Verder moet de Lego-game Multi-Builds en Blaster Battles introduceren in de serie. Met Multi-Builds is het mogelijk om met legoblokken nieuwe wegen te openen, af te breken, en opnieuw te bouwen. Tijdens Blaster Battles kan de speler gebruikmaken van zijn omgeving als bescherming in de strijd tegen de First Order.

Na de overname van LucasArts door Disney, in 2013, werd bekendgemaakt dat Electronic Arts voor tien jaar games mag maken die op Star Wars zijn gebaseerd. EA liet toen weten geen interesse in te hebben in het maken van filmgames. Wel kwam de uitgever in 2015 met Star Wars: Battlefront, waarvan EA er inmiddels al dertien miljoen wist te verkopen.

Dat Lego Star Wars: The Force Awakens door Warner Bros. Interactive wordt uitgegeven, toont aan dat Disney’s deal met EA het maken van games die wel op de films zijn gebaseerd niet verhindert. Dit komt waarschijnlijk doordat Disney Interactive de rechten behield voor het maken van games voor ‘casual audiences’. Hoeveel het spel gaat kosten, is nog niet bekend.

Lego Star Wars The Force AwakensLego Star Wars The Force AwakensLego Star Wars The Force Awakens

 

Bron: tweakers.net