Star Wars-acteurs komen naar Jaarbeurs Utrecht

 
 

Acteurs uit de nieuwe én de oude Star Wars-films komen naar Nederland. Acteurs Jeremy Bulloch, Michael Carter en Richard Oldfield vertegenwoordigen de originele films uit de jaren tachtig en van de nieuwste film The Last Jedi zijn Tim Rose en Brian Herring aanwezig. 

 
 De acteurs komen op 16 december naar het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Ze zullen handtekeningen uitdelen en vragen beantwoorden van fans. Aanleiding voor hun aanwezigheid is de release van de nieuwste Star Wars-film The Last Jedi, die vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen draait. In enkele filmzalen is de film in de nieuwste 4DX-technologie te zien, waarbij de stoelen meedraaien en de kijker meer van de omgeving van de film meebeleeft.
Ook Nederlander Justin van der Lek is aanwezig; hij werkte mee aan de visuele effecten voor de twee meest recente films: The Force Awakens en The Last Jedi, waarmee hij als Star Wars-fan zijn droom waarmaakte. Deze twee films worden ook vertoond tijdens het evenement. Eerder werkte Van der Lek al mee aan films als The Hobbit, Avengers en The Pirates of the Caribbean.

De organisatie van het evenement doneert de opbrengst van het evenement aan het werk van Unicef voor kinderen.

Bron: telegraaf.nl