Win kaarten voor Star Wars-beurs Echo Base Con in Utrecht

 

Over minder dan drie weken gaat de nieuwste Star Wars-film, The Last Jedi, in première. Dat is echter niet het enige wat fans van de franchise in december kunnen beleven. Op zaterdag 16 december vindt Echo Base Charity Con plaats en Tweakers geeft kaarten weg.

Echo Base Charity Con belooft the place to be te worden voor Star Wars-fans. Het evenement, dat plaatsvindt in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht, heeft een aardige lijst aan gasten weten te strikken, waaronder Boba Fett-acteur Jeremy Bulloch en Tim Rose, de man achter onder meer Admiral Ackbar. Ook leuk: een van de gasten is de Nederlander Justin van der Lek, die voor Industrial Light & Magic werkt en zodoende betrokken was bij Star Wars: The Force Awakens en The Last Jedi. Tijdens een panel zal Justin vertellen over zijn carrière en zijn werk bij ILM. Ook zal hij, net als de andere gasten, beschikbaar zijn voor een signeersessie.

Ook voor wie niet zo veel heeft met acteurs en mensen die achter de schermen werken, kan Echo Base Con interessant zijn. Op de beursvloer stallen diverse winkels hun Star Wars-koopwaar uit, waartussen verzamelaars zich ongetwijfeld uren kunnen verliezen. Daarnaast zijn er verschillende fangroeperingen aanwezig, waaronder het Dutch Garrison van het 501st Legion en de Nederlandse en Belgische takken van de R2-D2 Builders Club. Ook wordt het panelprogramma afgewisseld met filmvertoningen, waarbij in de vroege avond, samen met de aanwezige acteurs, naar Star Wars: The Last Jedi gekeken kan worden. Na afloop van de film delen de acteurs hun ervaringen bij het opnemen ervan en kunnen er vragen gesteld worden.

Let op: om de Star Wars: The Last Jedi-vertoning te kunnen bijwonen is een extra, apart kaartje nodig. Een toegangskaart voor Echo Base Con is niet voldoende.

Wellicht is het woord Charity in de naam van het evenement je al opgevallen. Echo Base Con is een beurs die volledig in het teken staat van liefdadigheid; alle opbrengsten, óók die van de bioscoopkaartjes voor de speciale The Last Jedi-vertoning, worden in samenwerking met Star Wars: Force for Change aangeboden aan Unicef. Star Wars: Force for Change is een initiatief van Lucasfilm en Disney waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van Star Wars om levens van kinderen van over de hele wereld te verbeteren.

Heb je zin om naar Echo Base Charity Con te gaan, dan hebben we goed nieuws, want Tweakers geeft driemaal een setje van twee vrijkaarten weg. Het enige wat je hoeft te doen, is een mailtje sturen naar starwars@tweakers.net. Volgende week vrijdag selecteren we drie winnaars, die per mail op de hoogte worden gesteld. Zoals gebruikelijk zijn medewerkers van de Persgroep Online Services uitgesloten van deelname en kan over de uitslag niet worden gecorrespondeerd.

Wil je zeker weten dat je aanwezig kunt zijn op Echo Base Charity Con? Er zijn nog kaarten. Meer informatie over de kaartverkoop, dus ook over de Star Wars: The Last Jedi-voorstelling, vind je hier.

Bron: tweakers.net