Fans brengen Lord of the Rings-mod voor Age of Empires II uit

Bron: tweakers.net

De ontwikkelaars van ToME-Team hebben een downloadbare versie van Tales of Middle-Earth beschikbaar gesteld. Dit is een modificatie van de game Age of Empires II: The Conquerors, waarbij de spelwereld wordt omgetoverd in een wereld van Lord of the Rings.

Tales of Middle Earth was zes jaar in productie en is nu bijna geheel voltooid: een volledig speelbare versie is te downloaden op Mod Database. De mod heeft in totaal achttien zones uit Middle-Earth, waaronder de gebieden van de Elves, Rohirrim en Mordor. Het team heeft meer dan honderd verschillende gebouwen ontworpen, evenals een aantal wonderen die zijn gebaseerd op bekende plekken, zoals Barad-dûr.

Spelers kunnen de veldslagen en verhalen uit de wereld van Lord of the Rings nabootsen. Er zijn veel verschillende gebouwen en alle facties hebben hun eigen visuele stijl. Er is een economie en er kan ook op het water met schepen worden gevochten. Verder kunnen spelers technologie onderzoeken om sterker te worden en kunnen er per factie diplomatieke keuzes worden gemaakt. De mod kan als multiplayer- of singleplayergame worden gespeeld, of in de vorm van scenario’s.

De mod van ToME-Team is bedoeld voor de game Age of Empires II: The Conquerors. Dit is een de uitbreiding die in 1999 uitkwam voor Age of Empires II: Age of Kings. Tales of Middle Earth is volgens de makers de eerste volledig speelbare ‘totale conversie’ van het spel.

Er is ook een andere veelbelovende Lord of the Rings-mod in de maak, van de game Lord of the Rings: Battle for Middle Earth. Deze mod, genaamd The Battle for Middle-Earth: Reforged, wordt gemaakt in de Unreal Engine 4 en wordt in feite een geheel nieuwe game. De ontwikkelaars willen onder meer verwoestbaar terrein en ondersteuning voor 4k-resoluties invoegen. Dit wordt voornamelijk een multiplayergame, waarvan een eerste speelbare versie ergens begin 2019 moet uitkomen.