Groot Eve Online-gevecht breekt spelerrecord, maar loopt af met een sisser

Als we de aankondigingen moesten geloven, was er in Eve Online een groots ruimtegevecht op komst waarbij naar verwachting een miljoen dollar aan virtuele ruimteschepen opgeblazen zou worden. Uiteindelijk leverde het alleen recordaantal spelers op.

Dat record, van het grootste aantel spelers in een enkel sterrenstelsel, werd bekendgemaakt door gameontwerper CCP Fozzie van de IJslandse Eve Online-ontwikkelaar CCP Games. Hij vulde later aan dat er meer dan zesduizend spelers, of in ieder geval accounts, aanwezig waren in het systeem 9-4RP2. Dat had allemaal te maken met een zogenaamde Keepstar Citadel, de grootste variant van deze ruimtebasissen in de mmorpg. Deze zijn eenvoudiger te verdedigen dan aan te vallen.

Volgens een analyse van een Eve-speler op Reddit was dit een van de redenen dat het gevecht niet aan de verwachtingen voldeed. De kritiek richt zich met name op de mechanics achter de game, terwijl andere kritiek zich richt op het feit dat de server grote moeite had met de spelersaantallen, waardoor de tijd in-game langzamer gaat verlopen via het concept van time dilationBovendien zouden veel spelers last hebben gehad van verbindingsproblemen.

Het gevecht vond plaats tussen grote coalities in het spel, zoals Goonswarm, Northern Coalition en Pandemic Horde. Uit een battle report, dat de uitkomst van het gevecht moet weerspiegelen, is op te maken dat er in totaal ongeveer 560 miljard isk, dat is de ingamevaluta van Eve, verloren is gegaan. Een snelle kladblokberekening leert dat dit rond de 7000 euro is. Dat komt niet in de buurt van de 1 miljoen dollar aan schade die door een fleet commander in de gamingsubreddit was aangekondigd. Hij gaf echter ook al aan dat er hoogstwaarschijnlijk vrij weinig zou gebeuren.

Een eerder groot gevecht in 2014, waar ongeveer 370.000 euro aan isk verpulverde, zorgde voor een grote aanwas in Eve Online-spelers. Voor geïnteresseerden is het huidige gevecht terug te kijken via Twitch.

EVE Online-gevecht in 9-4RP2

Bron: https://tweakers.net/geek/134383/groot-eve-online-gevecht-breekt-spelerrecord-maar-loopt-af-met-een-sisser.html