Memory Lane Part I: Everquest 2

Na het spelen van New World Beta Test in Augustus kwam de gedachte voorbij met de vraag: Wat was de 1e fantasy based MMORPG in mijn lange game carrière en dat was: Everquest 2.

Deze game speelde STA eigenlijk uit nood na de desastreuze NGE update van ons geliefde Star Wars – Galaxies eind 2005. Het bleek een schot in de roos voor mening STA lid. We speelde Everquest 2 intensief van begin 2006 tot 2007 met onze EQ2 Guild – Sollucetomnibus. Hier en daar wel eens een rebootje geprobeerd maar dat bleek van korte duur.

De in kast stond mijn orginele Everquest2 DVD box, die denk ik ook in bezit is van andere STA leden. Het was de versie met de expansion “Desert of Flames.

Ik was wel benieuwd hoe Everquest anno 2020 er voor staat. Had geen zin om de orginele DVD te gebruiken en gelukkig kan je via Steam ook EQ2 downloaden. Na 25Gb gedownload te hebben en de Launcher gestart te hebben was het tijd om een character aan te maken. Nu is het zo dat je kan kiezen wat voor server je wilt spelen:

De eerste “Traditional” is F2P en de overige zijn Paid dus de keuze was snel gemaakt. Nu nog de server en ik koos voor Antonia Bayle – Maj’Dul.

Graag wilde ik een herrezen Achas – Ranger character maken dus na het grondig bestuderen van de screensshots in het scrapbook was het toch aardig gelukt :).

2020 – Ahcas

2006 – Ahcas