Memory Lane Part I: Everquest 2

Na het spelen van New World Beta Test in Augustus kwam de gedachte voorbij met de vraag: Wat was de 1e fantasy based MMORPG in mijn lange game carrière en dat was: Everquest 2.

Deze game speelde STA eigenlijk uit nood na de desastreuze NGE update van ons geliefde Star Wars – Galaxies eind 2005. Het bleek een schot in de roos voor mening STA lid. We speelde Everquest 2 intensief van begin 2006 tot 2007 met onze EQ2 Guild – Sollucetomnibus. Hier en daar wel eens een rebootje geprobeerd maar dat bleek van korte duur.

De in kast stond mijn orginele Everquest2 DVD box, die denk ik ook in bezit is van andere STA leden. Het was de versie met de expansion “Desert of Flames.

Ik was wel benieuwd hoe Everquest anno 2020 er voor staat. Had geen zin om de orginele DVD te gebruiken en gelukkig kan je via Steam ook EQ2 downloaden. Na 25Gb gedownload te hebben en de Launcher gestart te hebben was het tijd om een character aan te maken. Nu is het zo dat je kan kiezen wat voor server je wilt spelen:

De eerste “Traditional” is F2P en de overige zijn Paid dus de keuze was snel gemaakt. Nu nog de server en ik koos voor Antonia Bayle – Maj’Dul.

Graag wilde ik een herrezen Achas – Ranger character maken dus na het grondig bestuderen van de screensshots in het scrapbook was het toch aardig gelukt :).

2020 – Ahcas

2006 – Ahcas

Je kan goed merken dat het grafisch toch wel veroudert is maar met de huidige PC’s van tegenwoordig kan je makkelijk de details op Extreme zetten zodat het nog aardig uit ziet. De characters bewegen wat houterig maar de emotes maken veel goed. Het combatsysteem is tabbed based zodat je alleen maar op de vele skills hoe te klikken.

De muziek van Everquest 2 is nog steeds na zoveel jaar echt geweldig en brengt een goede sfeer.

Gekozen voor het traditioneel startersgebied – Queen’s Colony

Queen’s Colony was established as a training ground for prospective citizens of Qeynos. The Qeynosians lived in peace with the local Sapswill Goblins, preferring to train against the wildlife and not any sentient race. Recently, however, mysterious totems appeared throughout the goblin village and a dark fog spewed out from them. Almost instantaneously the Sapswill turned from a friendly race of goblins to a mindless undead army. Murrar Shar, and the forces of Qeynos are seeking the aid of any able-bodied, stout-hearted adventurers in eradicating these unfortunate souls and in cleansing the colony of whatever filth is causing their corruption.

Je bent hier tot level 9 bezig en dat krijg je de optie om naar Qeynos te gaan.

Na dat je in Qeynos Capital City bent gearriveerd komt er een Quest dat je een appartement kan kopen en dat heb ik gelijk maar gedaan

Het spelen van Everquest 2 brengt je weer op een hoop oude plekken waar we uren hebben vertoefd zoals: Qeynos, Castleview Hamlet en niet te vergeten Antonica!. Het is echt een old school MMO met heel veel content voor de F2P speler. Er zijn wel een aantal dingen die nog steeds erg leuk zijn zoals o.a:

 1. Collection Systeem
 2. Crafting
 3. Zwemmen onder water klinkt simpel maar ik heb zeer weinig spellen/mmo’s gespeeld waarbij dit mogelijk was.
 4. Decoreren van je huis

Ahcas is nu level 12 en misschien zal ze ooit verder komen dan haar voorganger uit 2006 dat was level 33. Voor nu is het een leuke ervaring met een spel wat mede heeft bijgedragen voortbestaan van STA.

3 thoughts on “Memory Lane Part I: Everquest 2”

 1. Ja kan me voorstellen ook ik heb dat probleem om met iedereen te kunnen gamen. Helaas moet ik wel zeggen dat ik echt weer leuk vind en nog wel een tijd door zal gaan.

  Ben nu level 19 en je merkt wel dat > 15 Questen toch meer een groepsding is zoals Black Borrow en het iconische Stormhold.

  Misschien dat ik mensen ga vragen om mee te helpen om een Guild te starten – zodat je Guild content unlocked.

  Men hoeft het niet te spelen maar even online zijn (minimaal 6 man) guild registreren en je kan dan weer offline.

   

   

Comments are closed.