Rockstar gaat Red Dead Online los verkopen met introductieprijs van 5 dollar

Bron: tweakers.net

Red Dead Online komt in december uit als opzichzelfstaande game, los van Red Dead Redemption 2. Rockstar gaat het online deel verkopen voor 20 dollar, maar tot februari volgend jaar is de prijs 5 dollar.

Red Dead Online zal beschikbaar zijn in de PlayStation Store, Microsoft Store, Rockstar Games Launcher, Epic Games Store en op Steam, schrijft Rockstar. Tot en met 15 februari 2021 hanteert de uitgever een introductieprijs van 5 dollar. De reguliere prijs is 20 dollar.

De nieuwe standalone-versie van Red Dead Online heeft tot 123GB aan opslagruimte nodig en er komt een optie om de verhaalmodus van Red Dead Redemption 2 tegen betaling aan te schaffen. De consoleversie van het volledige spel is momenteel overigens al te koop voor zo’n 25 euro.

Vermoedelijk wil Rockstar met de losse verkoop het aantal Red Dead Online-spelers verhogen. Uitgever Take-Two verdient ook geld aan in-game-aankopen die spelers kunnen doen bij het online gedeelte. Hoeveel spelers er momenteel zijn, is niet bekend. Van de game zelf zijn tot nu toe meer dan 34 miljoen exemplaren geleverd.

In de afgelopen jaren heeft Rockstar flink ingezet op Grand Theft Auto: Online, het multiplayergedeelte van GTA: V. Daarmee is die game uitgegroeid tot het entertainmentproduct met de grootste opbrengst ooit. De game uit 2013 is meer dan 135 miljoen keer verkocht en heeft inclusief opbrengsten uit GTA Online naar schatting meer dan 6 miljard dollar opgeleverd.

Red Dead Online

Ben je moe van GTAOnline en je hebt nog ergens een klappertjespistool plus cowboyhoed liggen en je hebt genoeg ruimte op je Harddisk (123Gb) dan is deze Online game wel wat voor jou.

Voor die 5 dollar zal ik hem niet laten liggen. Neem wel de Steam versie.

7 thoughts on “Rockstar gaat Red Dead Online los verkopen met introductieprijs van 5 dollar”

  1. Red Dead online lijkt me zeker leuk. En al helemaal voor die €5.

    Ik heb Red Dead 2 op de PS4. Ooit eens begonnen met de single player campaign. Western setting is erg leuk.

Comments are closed.